Elbilsladdare

Elbilsladdare - kör bil smartare

Vi utför certifierade installationer i allt från carports, i garaget, på uppfarter och utomhus på fasaden.

Berätta för oss vad som skulle passa er bäst så återkommer vi med mer information och offert.

Det går självklart bra att höra av dig till oss för rådgivning också, då guidar vi dig rätt bland de olika modellerna och ger förslag utifrån fastigheten på installationsplats.

Olika typer av elbilar

 • Elbilar

  (BEV – Battery electric vehicle) som enbart har elmotor och laddas via elnätet.

 • Hybridbilar

  (HEV – Hybrid electric vehicle). Dessa har både elmotor och en förbränningsmotor som även laddar bilens batterier. Hybridbilar kan inte laddas via elnätet.

 • Laddhybridbilar

  (PHEV – Plug-in hybrid electric vehicle). Även dessa har både el- och förbränningsmotor. Batterierna är större än i hybridbilarna och laddas främst via elnätet vilket gör att de kan köras längre på en batteriladdning än hybridbilar.

 • Bränslecellsbilar

  Bränslecellsbilar har en elmotor men energin till motorn kommer inte från ett batteri utan från en bränslecell som omvandlar till exempel vätgas till el.

Vilken elbil passar mig?

En ren batteribil är ett bra val för de som vill köra grönt och ekonomiskt. Denna typ av fordon lämpar sig främst för kortare sträckor, exempelvis i städer och tätorter.

Det andra alternativet, laddhybrider, drivs vid längre kör-sträckor av en bensin- eller dielsemotor. Dessa bilar har även en elmotor och ett mindre batteripaket som ger en räckvidd på ca 2-6 mil. Lämpar sig för både stads- och landsvägskörning.

Ladda ner och läs mer om laddstolpar:

Installera elbilsladdare?

Fyll i formuläret och beskriv så noggrannt du kan vad det är du vill ha hjälp med. Är det akut är det bästa att ringa direkt på 0303-44 56 00

Kontakt start